Du vet den følelsen av å åpne postkassen og så ligger det noe annet der enn regninger? Ikke misforstå, jeg er glad for at jeg kan betale regninger og få varme, internett og Spotify i bytte. Men postkortet fra en venn på reise, som ikke krever noe av deg, men bare forteller om en opplevelse, eller en overraskelse av et eller annet slag, det løfter i hvert fall dagen min. Sånn er det med e-posten på jobb også. Som regel renner det inn med ting å ta tak i. Oppgaver og spørsmål som må gjøres og besvares innen en frist, ting som skal utvikles og forbedres. Lystbetont, absolutt. Men det er likevel noen perler som skiller seg ut i innboksen også. Og de starter nesten uten unntak med:

«Jeg må bare dele».

I går fikk jeg to sånne meldinger. Den første startet sånn:

«Må bare dele med deg, for jeg vet at du bryr deg». Og så fortsatte den sånn: «En som har stått utenfor arbeidslivet siden 2015 fikk jobb i dag!». Smile-emoji.

Jeg fikk gåsehud av to ting. Den åpenbare fryden av at en av våre kursdeltakere endelig har lykkes med å finne veien tilbake til jobb, det er den vi karriereveiledere ånder og lever for hver eneste dag. Men jeg fikk også gåsehud av introen. For det første for at min kollega, som jeg ikke kjenner så godt ennå, ser på meg som en som bryr seg. For det andre at hun ville dele suksessen med meg, dele gleden, dele motivasjonen til å fortsette, dele erfaringen.

Den andre meldingen jeg fikk, startet med et sitat fra Isaac Newton:

«If I have seen further than others, it is by standing upon the shoulders of giants”.

Og så skrev kollegaen min videre at sitatet passer inn overalt i livet, og ikke minst i forhold til det vi gjør på jobben. Lærer, samarbeider, deler. Blir bedre sammen.

Jeg har deltatt på mange møter der JobLearns unike delingskultur blir anerkjent av både kunde og eksterne samarbeidspartnere. Tiltaksbransjen er uforutsigbar, og det er ikke uvanlig at en karriereveileder kommer rett fra en konkurrerende tiltaksleverandør, eller går videre fra oss til en, etter at tiltaket hos JobLearn har kommet til sin ende. Det er et bevisst og aktivt valg å dele villig, i motsetning til å hegne om sitt. Målet er at alle er med på å utvikle hverandre. At hele bransjen utvikler seg.

Valget henger sammen med jobbkultur, arbeidsglede og engasjementet i hver enkelt for å løse samfunnsoppdraget; vi vil inkludere flere i arbeidslivet! VI – det laget vi til enhver tid er.

Hva vi deler? Kunnskap. Erfaringer. Tips og triks. Nettverk. Gleder og sorger. Suksesshistorier. Sitater. Og alle de små dryppene vi gir hverandre med;

«Jeg ser deg.»

«Jeg liker deg.»

 «Jeg liker å være på lag med deg.»

«Jeg må bare dele.»


Illustrasjonsfoto fra Sincerely Media / Unsplash