Det nytter ikke å sitte og vente på motivasjon til å gjøre noe. Hvis jeg bare skulle rydde når jeg var motivert, for eksempel, så ville leiligheten stort sett ha minnet om en krigssone. Noen ganger hvert halvår hadde den den sett ut som den var klar for visning.

På jobb har jeg i mange år vært interessert i temaer som selvledelse, motivasjon, viljestyrke, mål, få ting gjort, utarbeide gode vaner, oppnå resultater, egenrefleksjon, justering av plan og feiring av oppnådde mål. Jeg er tilsvarende opptatt av balansen mellom å yte og å nyte, og i alle fall å slippe å stadig gå rundt «shoulding all over myself».

Jeg så en post av Mark Manson på Instagram som bekreftet «The Do Something Principle». Jeg og en tidligere kollega har holdt flere foredrag om dette. Når du GJØR, så kommer motivasjonen! Hvorfor? Fordi du ser at du kan! Det fordrer selvfølgelig at du setter deg små nok mål, som du faktisk kan mestre. Men alle konkrete handlinger du kan ta, som får deg nærmere der du vil være, vil gi mestringsfølelse og motivasjon til å fortsette med neste handling.

Det er lett å bli tafatte når vi føler at vi ikke har noe som helst overskudd eller vilje/lyst til å ta tak i noe som trengs å tas tak i. Men hvis vi bare GJØR NOE, så kan alt endre seg.

Hvis jeg bare skulle øve når jeg var motivert, så hadde jeg ikke øvd så ofte.
Hvis jeg bare skulle trene når jeg var motivert, så hadde jeg aldri trent.
Hvis jeg bare skulle stå opp når jeg var motivert, så….

Ja, dere skjønner tegninga.

Føler jeg meg motivert for å rydde nå? Nei. Skal jeg gjøre det likevel? Ja. Hvorfor? Fordi tanken på å komme i gang er så veldig mye verre enn å faktisk gjøre det. Høy musikk på ørene, gode lukter, rene flater, det er jo ganske deilig. Og jeg vet at når jeg har fått det rent og ryddig igjen, så frigjøres energien fra å gå og føle at jeg burde-burde noe, til å kjenne etter hva jeg egentlig har lyst til å gjøre i dag.

Uansett hva det er du ønsker deg. Hvis du venter på motivasjon til å komme i gang; slutt med det. Start gjerne med baby steps, men kom i gang. Sjekk om formelen virker.

Gjør noe!

(Photo by Johnson Wang on Unsplash)

Relaterte innlegg