Brækhus Dege

Du kan ikke overbevise noen om at du er et godt emne hvis du ikke tror på det selv

Anne Løversbakke

Timeline

Visjon

Vår visjon er å hjelpe mennesker og virksomheter fremover. Bedrifter hjelper vi med økonomisk, administrativ og juridisk rådgivning. Mennesker hjelper vi videre i arbeidslivet ved å tilby dem praksis og opplæring. Dyktige kandidater vurderes for fast arbeid hvis vi får passende stillinger ledig mens de er her.

Den som har fått hjelp, hjelper andre

I eiendomsfirmaet har vi hatt mange praksiskandidater. Her jobber det flere som selv har blitt ansatt etter å ha vært i praksis, og disse har ofte ekstra lyst til å hjelpe andre mennesker ut i jobb. De gir viktig opplæring og støtte til nye kandidater.

Du får det igjen

I starten kan det være ressurskrevende å ha noen i praksis, man bruker tid på å lære personen opp. Dette får du igjen for etter en stund, og bonusen er at det gjør en forskjell. Noen får et nytt liv gjennom å kvalifisere for arbeid. Vi ser hvordan samfunnet fungerer og ser at det kan være vanskelig for enkelte å komme seg inn i arbeidslivet. Det er ofte til stor hjelp å få relevant praktisk erfaring og en pålitelig referanse når man søker ordinært arbeid.

Gode kandidater

De fleste som er i praksis hos oss, trenger ikke så mye for å komme seg videre. De har ofte en god utdannelse og er motiverte, men de mangler noen som kan stå inne for dem. Mange trenger likevel litt tid. Denne investeringen i tid betaler seg etter hvert i jobbsøkere med selvtillitt. Og som jobbsøker kan du ikke overbevise noen om at du er et godt emne hvis du ikke tror på det selv.

Samarbeidet med JobLearn

JobLearn kjenner oss, de vet hvem som passer inn. De vet hva vi kan tilby og hvilke muligheter vi har, slik at det ikke blir misforståelser knyttet til forventninger. JobLearn er også flinke til å følge opp. Det er fint at det er flere kanaler for oppfølging. Selv om deltakerne ser meg hver dag er det ikke sikkert de tør å ta opp alt med meg direkte.

Tanker rundt ansettelser

Når vi rekrutterer til egen virksomhet vurderer vi alltid hvilken kompetanse vi trenger, og har vi en praksiskandidat som oppfyller stillingskravene blir kandidaten vurdert for fast jobb. Vi har blant annet ansatt den praksiskandidaten, blant flere gode kandidater, med minst formell kompetanse. Vi visste jo hvor flink hun var, men det synes ikke alltid like godt på CV-en.

Det er veldig hyggelig!

Gjennom JobLearn, og bruk av praksis, vet du i større grad hvem du ansetter. Praksiskandidaten kjenner bedriften, dataløsningene og rutinene våre før de tiltrer stillingen. Dessuten er det morsomt hver eneste gang kandidatene våre lykkes og kommer i fast jobb. Vi har gode relasjoner til mange mennesker som har vært innom her, og det er ikke sjelden at de som ikke er her lenger, stikker innom for å si hei. Det er veldig hyggelig for oss.

Andre samarbeidspartnere