Du finner ikke gnisten hjemme i sofaen. Det gjorde i alle fall ikke jeg

Solfrid

Timeline

Å ville noe nytt

Etter en lengre reise i utlandet ønsket jeg ikke lenger å jobbe som førskolelærer, så jeg bega meg ut på en ny vei. Kanskje det er lettere for meg enn for andre å bytte retning. Pappa er utdannet farmasøyt, men har alltid jobbet som lastebilsjåfør. Han har lært meg å gjøre det du vil. Det går fint uten den ”perfekte” fasaden, det viktigste er at du er happy.

Arbeidsledigheten

Likevel - det var tøft å være arbeidsledig. Du får aldri gjort så lite som når du har hele dagen på å gjøre det. Og det er ikke lett å være målrettet når du ikke vet hvor du skal.

En gnist!

Målet med kontorfagskurset var å få mer informasjon om hva som var ”bak kulissene” på et kontor. Kurset åpnet øynene mine for områder innenfor kontor og administrasjon jeg ikke visste eksisterte. Første timen med arkiv kjente jeg det –en gnist! Da visste jeg hva jeg ville.

Engasjement som det sterkeste kortet

Det var ikke mange dager jeg hadde med undervisning i arkiv før jeg begynte i praksis med arkivoppgaver. Det beste med praksis er at det er lov å si at man vil lære noe. Jeg tenkte at når jeg ikke har så mye relevant kompetanse, så får jeg spille på engasjementet. Gjennom hele praksisperioden ga jeg alt.

Sterkere sammen enn alene

For å få mer faglig kompetanse begynte jeg på et arkivfagskurs. Det setter meg ut hvor mye jobbveilederne bryr seg, og hvor opptatte de er av at du skal tro på deg selv. Det er viktig å ha sånne personer rundt seg i jobbsøkprosessen, man finner ikke gnisten hjemme alene i sofaen.

Jobbtilværelsen

Nå jobber jeg fulltid som arkivar. Jeg trives veldig godt med å være tilknyttet et vikarbyrå. Før var jeg skeptisk til dette, nå ser jeg hvor mange muligheter det gir meg til ny erfaring og kompetanse. Og for å være ærlig, det er først nå jeg ikke føler meg ubrukelig, sånn innerst, innerst inne.

Harde fakta

Alder: 36, Jobber som: arkivmedarbeider, Drømmejobb: arkivmedarbeider, Tre ord om meg selv: takknemmelig, engasjert og målrettet

Andre referanser

 • Adam

  Butikkleder

  Ingen banker på døren din og spør om du vil ha en jobb
  Vis mer
 • Karim

  Mekaniker

  Jeg gikk fra dør til dør hos forskjellige bilverksteder. Det var bare mekaniker jeg ville jobbe som
  Vis mer
 • Anne-Hilde

  Økonomikonsulent

  Regnskapslæreren ga meg faglig trygghet. Jobbveilederen ga meg troen på at jeg kunne nå mine mål
  Vis mer