Jeg gruet meg i flere dager før jobbintervjuet, men jeg gikk likevel

Morten Andrè

Timeline

Greit i starten

I begynnelsen var det litt godt ikke å jobbe. Jeg hadde jobbet hardt som mekanikerlærling i to år før jeg ble arbeidsledig, og i starten føltes det mest som ferie. På grunn av kjærligheten flyttet jeg sørover fra Nord-Norge. Da jeg og kjæresten kjøpte hus ble alt annerledes, nå måtte jeg få meg en jobb fort. Da kom stresset.

Angsten

Jeg søkte litt selv, men var ikke så god på det med CV og søknad. Det å gå rundt på ulike bilverksteder for å spørre om jobb, var heller ingenting for meg. På det tidspunktet hadde jeg sosial angst, og ville brukt en time bare på å komme meg ut av bilen og inn på et verksted.

Kurset

Etter tips fra NAV begynte jeg på jobbsøkerkurs med praksis. I starten var det ganske stressende å skulle gå kurs på fulltid, men jobbveilederne la det godt til rette for meg. Når jeg etter hvert fikk veldig god kontakt med både jobbveiledere og deltakere gikk det mye bedre.

Praksis i Sandefjord Fotball

Jeg var et par uker i praksis hos Sandefjord fotball. Her hadde jeg forskjellige praktiske og fysiske arbeidsoppgaver, og det gjorde meg enda mer motivert for å finne en jobb.

Å ville ha en jobb

Jeg grua meg flere i dager før jobbintervjuet, men gjorde det likevel. Jeg fant ut at jeg måtte ha en jobb, og at det uansett var bedre enn å sitte inne og synes synd på meg selv. Takket være kvalifikasjonene mine, og et vellykket jobbintervju, så ble jobben min.

De beste kollegaene

Det var tungt med ny jobb i starten, det var mye nytt. Etter hvert fikk jeg veldig god kontakt med de som jobber der, jeg kunne ikke fått bedre kollegaer. Det er et arbeidssted med mye humor, og de tok i mot meg på en veldig fin måte.

Harde fakta

Alder: 25 år. Gikk på kurs: jobbsøkerkurs med praksis, Tre ord om meg selv: Stå-på-vilje, positive og engasjert. Jobber som: mekaniker. Drømmejobb: Mekaniker.

Andre referanser

 • Adam

  Butikkleder

  Ingen banker på døren din og spør om du vil ha en jobb
  Vis mer
 • Karim

  Mekaniker

  Jeg gikk fra dør til dør hos forskjellige bilverksteder. Det var bare mekaniker jeg ville jobbe som
  Vis mer
 • Solfrid

  Arkivar

  Du finner ikke gnisten hjemme i sofaen. Det gjorde i alle fall ikke jeg
  Vis mer