Regnskapslæreren ga meg faglig trygghet. Jobbveilederen ga meg troen på at jeg kunne nå mine mål

Anne-Hilde

Timeline

Utgangspunktet

Årene før jeg begynte på JobLearn var jeg innom mange ulike jobber. Jeg jobbet som massør og fengselsbetjent. Tidligere hadde jeg jobbet innen økonomi og regnskap, og nå ønsket jeg meg tilbake. Gjennom NAV fikk jeg tilbud om Regnskapskurs.

Første kursdag

Allerede første dagen på kurs ble jeg overbevist om at jeg kom til å lære mye, og jeg ble fort engasjert. Det skulle vise seg at mine to hovedveiledere var et drømmelag: Regnskapslæreren ga meg faglig trygghet. Karriereveilederen ga meg troen på at jeg kunne nå mine mål.

Den jobben skal jeg ha!

For meg var det helt nødvendig å sette meg konkrete mål. Jeg lagde en detaljert liste over hva jeg ønsket meg i en jobb; arbeidsoppgaver, arbeidstid, beliggenhet og arbeidsmiljø. Når drømmejobben ble annonsert på finn.no kjente jeg den straks igjen, den var en blåkopi av min egen liste.

Jobben på kroken

Dagen før kursslutt ringte de og sa at jobben var min. Min kompetanse og erfaring var akkurat det de var på jakt etter. Nå har jeg ansvaret for alt som har med regnskap og lønn å gjøre i min bedrift. Jeg trives kjempegodt, og har fått mye ansvar. Det hender likevel at jeg ringer faglæreren min hvis jeg har faglige spørsmål.

Hvordan nå målet

Hvis du ikke vet hva du vil, så må du jobbe med å finne ut av det først. På JobLearn får du støtte til å sette deg mål, og til å nå dem. Husk likevel at du må gjøre jobben selv, ingenting detter ned i fanget på noen.

Harde fakta

Alder: 45 år Tre ord om meg selv: Liker nye utfordringer, analytisk og engasjert. Jobber nå som: Økonomikonsulent Drømmejobb: Økonomikonsulent. Gikk på kurs: Regnskapsmedarbeider.

Andre referanser

 • Karim

  Mekaniker

  Jeg gikk fra dør til dør hos forskjellige bilverksteder. Det var bare mekaniker jeg ville jobbe som
  Vis mer
 • Morten Andrè

  Mekaniker

  Jeg gruet meg i flere dager før jobbintervjuet, men jeg gikk likevel
  Vis mer
 • Solfrid

  Arkivar

  Du finner ikke gnisten hjemme i sofaen. Det gjorde i alle fall ikke jeg
  Vis mer